KALİTE YÖNETİM SİSTEM BELGELERİ
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ,Sedex denetimi , ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ,
OHSAS 45001 İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi,
ISO 13485 Tıbbi Cihazlarda Kalite Yönetim Sistemi, ISO 16949 Otomotiv Sektörü Yönetim Sistemi,
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sitemi, ISO 1002 Müşteri Şikayetleri Yönetimi ,
ISO 17025 Laboratuar Akreditasyonu,
ISO 15189 Tıbbi Laboratuarların Akreditasyonu,
BRC Küresel Gıda Standardı Uygulamaları,
İyi Tarım Uygulamaları, CE Belgelendirme ,
İş güvenliği eğitimleri, acil durum eylem planı, risk analizi , eğitim , sertifikasyon , belgelendirme alanlarında tüm ülkemizde hizmet vermekteyiz.
Iso 9001 : 2015 Yeni versiyon şartları nelerdir ?
ISO 9001 Kalite Yonetim Sistemi belgesi
ISO 14001 Cevre YOnetim Sistemi belgesi
OHSAS 45004 Is Guvenligi ve Isci Sagligi Belgesi Gurultu olcumu risk analizi
ISO / TS 16949
ISO 22001 Gida Guvenligi Yonetim Sistemi
HACCP
GMP
BRC
ISO 27001 Bilgi Guvenligi Yonetim Sistemi
ISO 13485 Medikal Yonetim Sistemi
ISO 17025 Laboratuar Akreditasyonu Ic denetci Egitimi İç tetkik nedir Iso 9001 20015 İç denetimi nasıl yapılır sorunları nelerdir.
Iso 9001 2015 Risk Planı nedir nasıl yapılır
Sedex Bsci Denetimleri
OSGB HİSİP PROJESİ
19.10.2017 tarihi itibarı ile OSGB HİSİP (Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinin Hizmet Standartlarının İyileştirilmesi Projesi) kapsamında OSGB ve hizmet verilen işyerleri ziyaret edilecektir. Söz konusu ziyaretler 14.09.2017 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen OSGB HİSİP açılış toplantısında yapılan sunumlar çerçevesinde gerçekleştirilecektir.
OSGB’ de başlıca aşağıdaki dokümanların/hususların incelenmesi planlanmaktadır:
OSGB hizmet kılavuzu,
OSGB iç süreçleri,
Hizmet yönetim hedefleri,
Personel seçim kriterleri,
Personel tanımları,
Rehberde dokümante edilmesi istenen belgeler,
İşyerlerine özgü hazırlanan yıllık eğitim planları,
İşyerine özel çalışma takvimi,
İş kazaları/meslek hastalıklarının sebeplerinin işverene raporlandığını gösteren dokümanlar.
Jas ANZ akreditasyonlu olarak vermekteyiz
ISO 9001 NEDİR NASIL ALINIR
GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR
ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi
(Quality Management System)
Iso 9001 : 2015 Kalite Yönetim Sistem, Toplam Kalite Yönetimi temel prensiplerini içinde barındırmaktadır. Bu prensipler aşağıda sıralanmaktadır.
Müşteri Odaklılık: Kuruluşlar müşterilerine bağlıdırlar, bu nedenle müşterinin şimdiki ve gelecekteki ihtiyaçlarını anlamalı müşteri şartlarını yerine getirmeli ve müşteri beklentilerini de aşmaya istekli olmalıdırlar
Liderlik: Liderler, kuruluşun amaç ve idare birliğini sağlar. Bunlar, kişilerin, kuruluşun hedeflerinin başarılmasına tam olarak katılımı olduğu iç ortamı oluşturmalı ve sürdürmelidir. Kişilerin katılımı: Her seviyedeki kişiler bir kuruluşun özüdür ve bunların tam katılımı yeteneklerinin kuruluşun yararına kullanılmasını sağlar.
Proses yaklaşımı: Arzulanan sonuç, faaliyetler ve ilgili kaynaklar bir proses olarak yönetildiği zaman daha verimli olarak elde edilir.
Yönetime sistem yaklaşımı: Birbirleri ile ilgili proseslerin bir sistem olarak tanımlanması, anlaşılması ve yönetilmesi, hedeflerin başarılmasında kuruluşun etkinliğine ve verimliliğine katkı yapar.
Sürekli iyileştirme: Kuruluşun toplam performansının sürekli iyileştirilmesi, kuruluşun kalıcı hedefi olmalıdır.
Karar vermede gerçekçi yaklaşım: Etkin kararlar, verilerin analizine ve bilgiye dayanır.
Karşılıklı yarara dayalı tedarikçi ilişkileri: Bir kuruluş ve tedarikçileri birbirlerinden bağımsızdır ve karşılıklı yarar ilişkisi, her ikisinin artı değer yaratması yeteneğini takviye eder.
ISO Nedir?
Uluslararası Standartlar Organizasyonu (International Organization for Standardization)’nun kısaltılmış halidir. 1947 yılında kurulmuş olup, merkezi İsviçre’nin Cenevre Şehri’ndedir. Kuruluş amacı; dünya çapında geçerliliği olacak şekilde standartlar yayınlamak ve böylelikle ürünlerin/hizmetlerin uluslararası dolaşımına katkıda bulunmaktır.
üCRETİ NE KADARDIR.
ISO 9000 Nedir?
Organizasyonların müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik olarak kalite yönetim sisteminin kurulması ve geliştirilmesi konusunda rehberlik eden ve ISO tarafından yayınlanmış olan bir standartlar bütünüdür.
ISO 9001 Nedir?
Kalite Yönetim Sistemlerinin kurulması esnasında uygulanması gereken şartların tanımlandığı ve belgelendirme denetimine tabi olan standarttır. Verilen belgenin adıdır.
ISO 9001:2000 Nedir?
ISO 9000 standardı, her 5 yılda bir ISO tarafından gözden geçirilmekte ve uygulayıcıların görüşleri ve ihtiyaçlar doğrultusunda gerekli revizyonlar yapılarak yeniden yayınlanmaktadır. 2008 rakamı, bu revizyonun 2008 yılında yapılıp, yayınlandığını gösterir versiyon tarihidir (ISO 9001:2008 versiyonu).
ISO 9001:2015’in Faydaları
İşletmenin piyasa itibarında artış sağlanması
Çalışanlarda kalite bilincinin artırılması
Pazarlama faaliyetlerinde rakiplerden farlılık sağlanarak rekabet gücünün arttırılması İşletmenin uluslararası geçerliliğe sahip bir kalite belgesi edinmesinin getirdiği ticari avantajlardan yararlanabilme
Müşteri ve proses odaklı bir yaklaşımın benimsenmesi
Müşteri memnuniyetinde ve müşteri sadakatinde artış sağlanması
Hata oranlarında, firelerde, yeniden işlemelerde azalma sağlanması
Girdi, üretim ve son kontrollerin etkin olarak yapılabilmesi Sistematik yaklaşım ve proses yaklaşımının kavranması
Tedarikçilerin seçiminde, değerlendirilmesinde ve takibinde kolaylık sağlanması
İşletme içi yetki ve sorumlulukların tespitinde ve dağıtılmasında kolaylık sağlanması
Beraber çalışılan firmalara ve müşterilere işletmenin bir Kalite Yönetim Sistemi çerçevesinde yönetildiğini ispatlayarak güven sağlanması
İşletme faaliyetlerinin standardlaştırılmasını sağlayacak dokümantasyonun (altyapının) oluşturulması Geçmişe yönelik kayıtların düzenli bir şekilde tutulmasını sağlayacak altyapının oluşturulması
Veriler ve istatistiksel ölçümler doğrultusunda durum analizlerinin yapılabilmesi ve geleceğe yönelik kararlarda bu analiz sonuçlarının kullanılabilmesi
Kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atılmış olması
14001 TNV BELGELENDIRME
ISO 14001 NEDİR?
İşletmelerin çevreye verdikleri veya verebilecekleri zararların sistematik bir şekilde azaltılması ve mümkün ise ortadan kaldırılabilmesi için geliştirilen yönetim sistemine Çevre Yönetim Sistemi adı verilir.
ISO 14000
Ürünün, hammaddeden başlayıp nihai ürün haline getirilerek müşterilere sunulmasına kadar geçen sürecin her aşamasında çevresel faktörlerin belirlenmesi ve bu faktörlerin gerekli muayeneler ve önlemler ile kontrol altına alınarak çevreye verilen zararın en aza indirilmesini sağlayan bir istemin kurulmasını tarif eden ve Uluslararası Standartlar Organizasyonu tarafından yayınlanmış olan standartlar serisidir.
ISO 14000 bir ürün standardı değil sistem standardıdır ve ne üretildiğinden ziyade, nasıl üretildiği ile ilgilenir. Çevre performansının izlenmesi ve sürekli iyileştirilmesi temeline dayanır. Çevre faktörlerine ilişkin olarak ilgili mevzuat ve kanunlar tarafından tanımlanmış koşullara uymayı şart koşar.
OHSAS 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi
OHSAS 45001 (iş sağlığı ve güvenliği) belgesi Yönetim Sistemi; iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerinin kuruluşların genel stratejileri ile uyumlu olarak sistematik bir şekilde ele alınıp sürekli iyileştirme yaklaşımı çerçevesinde çözümlenmesi için bir araçtır. Ülkemizde OHSAS 18001 iş sağlığı ve güvenliği belgesi faaliyetleri kişisel koruyucuların kullanımını çağrıştırmakta ve geleneksel olarak ayrıca yapılması gereken iş olarak algılanmaktadır. İş sağlığı ve güvenliği belgesi Yönetim Sistemiyle, çalışanlar, yönetenler ve denetleyenlerin rol ve sorumlulukları açık hale getirilerek çalışanların katılımını sağlayacaktır. Bu sistemle, çalışanlar, OHSAS 18001 iş sağlığı ve güvenliği belgesi risklerinin belirlendiği ve önlemlerle asgari seviyeye indirildiği, yasalar uyan, hedeflerin yönetim programları ile hayata geçirildiği, uygun OHSAS 18001 iş sağlığı ve güvenliği belgesi eğitimlerinin uygun kişilere verildiği, acil durumlara hazır, performansını izleyen, izleme sonuçlarını iyileştirme faaliyetlerini başlatmak için kullanan, faaliyetlerini denetleyen, yaptıklarını gözden geçiren ve dokümante eden bir kuruluşta OHSAS 45001 iş sağlığı ve güvenliği belgesi faaliyetlerine gereken önemi veren bir sistemin parçası olacaklardır.
OHSAS 45001 belgesi standardı , bir kuruluşun iş sağlığı ve güvenliği risklerini kontrol etmesi performansının iyileştirilmesini sağlamak, için gerekli yönetim sistemi şartlarını kapsar. Standart OHSAS 45001 iş sağlığı ve güvenliği Performans kriterlerinin durumunu belirtmediği gibi bir yönetim sisteminin tasarımı için ayrıntılı şartlarını da kapsamaz. OHSAS 45001 standardı aşağıdakileri gerçekleştirmeyi amaçlayan her kuruluşa uygulanabilir;
a) Kuruluşun faaliyetleri ile ilgili olarak, , iş sağlığı ve güvenliği risklerine maruz kalabilecek çalışanlar ve ilgili diğer taraflar için riskleri yok etmek veya en aza indirmek üzere bir OHSAS 45001 iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi oluşturmak,
b) Bir OHSAS 45001 iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemini kurmak, uygulamak ve sürekli iyileştirmek,
c) Kuruluşun beyan ettiği OHSAS 45001 iş sağlığı ve güvenliği politikasına uygunluk konusunda kendine güvence sağlamak,
d) Bu uyumu başkalarına göstermek,
e) Kuruluşun OHSAS 45001 iş sağlığı ve güvenliği yönetim sisteminin bir dış kuruluş tarafından belgelendirilmesini / tescilini sağlamak,
f) Bu standardın şartları ile uyumun sağladığını tayin ve bu durumu beyan etmek.
Bu standardın bütün şartlarının, herhangi bir OHSAS 45001 iş sağlığı ve güvenliği belgesi yönetim sistemine dahil edilmesi amaçlanmıştır. Uygulamanın kapsamı kuruluşun OHSAS ISO 45001 iş sağlığı ve güvenliği politikası, faaliyetlerin yapısı ile çalışmaların riskleri ve karmaşıklığı gibi faktörlere bağlı olacaktır. Bu standart ile ürün ve hizmet güvenliğinden ziyade iş sağlığı ve güvenliğinin ele alınması amaçlanmıştır.
NEDEN OHSAS 45001 ?
22000
ISO 22000 Gıda Güvenliği Sistemi (HACCP)
Uluslararası Standartlar Organizasyonu (ISO) ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Standardını geliştirmiştir. Resmi adı ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri – Gıda Zincirinde Tüm Kuruluşlar İçin Şartlar, olan ISO 22000:2018 uluslararası bir standarttır ve yiyecek, içecek sunumu (catering) ve paketleme firmaları dahil “tarladan sofraya” gıda zincirindeki tüm kuruluşları kapsayan bir Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin şartlarını tanımlar.
Güvenli gıda için sürekli artan bir müşteri talebi bulunmaktadır. Bu, birçok Gıda Güvenliği Standardlarının geliştirilmesine yol açmıştır. Gıda güvenliği yönetimi için artan sayıda ulusal standartlar karışıklığa neden olmuştur. Sonuç olarak uluslararası bir uyumluluğa ihtiyaç vardır ve ISO 22000:2018 ile bu ihtiyacı karşılamayı hedeflemektedir.
Standard, gıda zinciri boyunca gıda güvenliğini temin etmek için, etkileşimli iletişim, sistem yönetimi, ön şartlı programlar ve HACCP planları vasıtasıyla gıda güvenliği tehlikelerinin kontrolü ve sürekli iyileştirme ve yönetim sisteminin güncellenmesi dahil kabul görmüş ana unsurları birleştirir.
ISO 22000:2018, gıda güvenliği konusunda yasal gerekliliklerin ötesine geçmek isteyen şirketler için gereklilikleri tanımlamak amacındadır.
Kimler için?
Ekipman, paketleme malzemesi, temizlik malzemeleri ve katkı malzemeleri üreticileri gibi ilişkili kuruluşlar da dahil “tarladan sofraya” gıda zincirindeki tüm kuruluşlar için gerçek bir uluslararası standarttır. ISO 22000:2018 ayrıca ISO 9001:2015 gibi kalite yönetim sistemleri ile kendi gıda güvenliği yönetim sistemlerini birleştirmek isteyen tüm kuruluşlar içindir.
Uyumun faydaları
Gıda güvenliği yönetim sisteminizi ISO 22000:2018’in gerekliliklerine göre belgelendirmeniz kuruluşunuza aşağıdaki faydaları sağlayacaktır;
– Global gıda temini zincirindeki tüm kuruluşlar için geçerlidir.
– Gerçek bir global uluslararası standarttır.
– Ulusal standartlara uyum konusunda olanak sağlar.
– Mevcut perakende Gıda Güvenliği Standardları şartlarının çoğunu kapsar.
– HACCP Kuralı ilkelerine uygundur.
– HACCP kavramlarının uluslararası iletişimini sağlar.
– Üçüncü taraf belgelendirmesi için çerçeve sağlayan tetkik edilebilir bir standarttır.
– Belirgin şartları olan tetkik edilebilir bir standarttır.
– Düzenleyiciler için uygundur.
– Yapı ISO 9001:2015 ve ISO 14001:2015 yönetim sistemleri maddeleri ile uyumludur.
27001
ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi
Bilgi, kuruluşunuzun faaliyetleri ve belki devamı için büyük bir önem taşır. ISO/IEC 27001 Belgesi değerli bilgi varlıklarınızı yönetmenize ve korumanıza yardımcı olur.
ISO/IEC 27001, Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi (ISMS) gereksinimlerini tanımlayan tek uluslararası denetlenebilir standarttır. Yeterli ve orantılı güvenlik denetimleri seçilmesini sağlamak için tasarlanmıştır.
ISO 27001 Kurumların risk yönetimi ve risk işleme planlarını, görev ve sorumlulukları, iş devamlılığı planlarını, acil durum olay yönetimi prosedürleri hazırlamasını ve uygulamada bunların kayıtlarını tutmasını gerektirir. Kurum tüm bu faaliyetlerin de içinde yer aldığı bir bilgi güvenliği politikası yayınlamalı ve personelini bilgi güvenliği ve tehditler hakkında bilinçlendirmelidir. Seçilen kontrol hedeflerinin ölçülmesi ve kontrollerin amacına uygunluğunun ve performansının sürekli takip edildiği yaşayan bir süreç olarak bilgi güvenliği yönetimi ancak yönetimin aktif desteği ve personelin katılımcılığıyla başarılabilir.
Bu bilgi varlıklarınızı korumanıza ve ilgili taraflara, özellikle de müşterilerinize güven vermenize yardımcı olur. Bu standart, Bilgi Güvenliği Yönetimi Sisteminizi oluşturmak, uygulamak, işletmek, izlemek, incelemek, sürdürmek ve geliştirmek için süreç yaklaşımını benimser.
ISO 27001 Kimi ilgilendirir ?
ISO/IEC 27001, dünyanın hangi Ülkesinden veya hangi sektörden olursa olsun büyük küçük tüm kuruluşlara uygundur. Bu standart, finans, sağlık, kamu ve BT sektörleri gibi bilginin korunmasının büyük öneme sahip olduğu alanlarda özellikle gereklidir.
ISO/IEC 27001, BT taşeron şirketleri gibi bilgiyi başkaları adına yöneten kuruluşlar için de oldukça önemlidir, müşterilere bilgilerinin koruma altında olduğu güvencesini vermek için kullanılabilir.
ISO/IEC 27001 İle ilgili Terim ve Kavramlar
Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (BGYS): Bilgi güvenliğini kurmak, gerçekleştirmek, işletmek, izlemek, gözden geçirmek, sürdürmek ve geliştirmek için, iş riski yaklaşımına dayalı tüm yönetim sisteminin bir parçası.
Risk analizi: Kaynakları belirlemek ve riski tahmin etmek amacıyla bilginin sistematik kullanımı.
Risk değerlendirme: Risk analizi ve risk derecelendirmesini kapsayan tüm proses.
Risk derecelendirme: Riskin önemini tayin etmek amacıyla tahmin edilen riskin verilen risk kriterleri ile karşılaştırılması prosesi.
Risk yönetimi: Bir kuruluşu risk ile ilgili olarak kontrol etmek ve yönlendirmek amacıyla kullanılan koordineli faaliyetler.
Risk işleme: Riski değiştirmek için alınması gerekli önlemlerin seçilmesi ve uygulanması prosesi.
Uygulanabilirlik bildirgesi: Kuruluşun BGYS’si ile ilgili ve uygulanabilir kontrol amaçlarını ve kontrolleri açıklayan dokümante edilmiş bildir.
ISO27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Kurmanın Yararları
• Bilgi varlıklarının farkına varma: Kuruluş hangi bilgi varlıklarının olduğunu, değerinin farkına varır.
• Sahip olduğu varlıkları koruyabilme: Kuracağı kontroller ile koruma metodlarını belirler ve uygulayarak korur.
• İş sürekliliği: Uzun yıllar boyunca işini garanti eder. Ayrıca bir felaket halinde, işe devam etme yeterliliğine sahip olur.
• İlgili taraflar ile barış halinde olma: Başta tedarikçileri olmak üzere, bilgileri korunacağından ilgili tarafların güvenini kazanır.
• Bilgiyi bir sistem sayesinde korur, tesadüfe bırakmaz.
• Müşterileri değerlendirirse, rakiplerine göre daha iyi değerlendirilir.
• Çalışanların motivasyonunu arttırır.
• Yasal takipleri önler.
• Yüksek prestij sağlar.
10002 MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 10002 standardı öncelikle müşteri şikayetleri yönetimi ile ilgili yönetim taahhütlerinin yerine getirilmesini öngörmektedir.
Günümüzün rekabet ortamında ürün ve hizmet alanındaki yenilikler yerleşik performans düzeylerinin yeniden tanımlanmasına yol açmaktadır. İyi bir şikayet yönetimi sistemi , başarılı işletmeler için müşterilerinin gereksinimlerini yönetmek ve markalarını korumak açısından önemli gerekliliklerden birisidir.
Bir kuruluşun mevcut müşterisini elinde tutması, yeni müşteri edinmesinden en az dört kat daha masraflıdır. Sürekli olarak müşteri kaybeden kuruluşlar zarar gören itibarlarını onarmak için büyük çaba gösterirler.
ISO 10002 Müşteri beklentilerinin ötesinde hizmet vermeyi isteyen tüm kuruluşları ilgilendirir. Müşteri beklentilerinin önüne geçmek de ister özel kuruluş, ister kamu kuruluş veya gönüllük esasına dayalı sektörler olsun her tür ve boyuttan işletmenin genel bir gerekliliğidir.
ISO 10002 nedir ISO 10002 standardı ne istemektedir, ISO 10002 Müşteri memnuniyeti ve Müşteri şikayetlerinin ele alınması sistemi nasıl kurulur ISO 10002 belgesi nedir ISO 10002 belgesini nasıl alırız kimler belgelendirebilir
2008 yılında revize edilmiş olan ve şu anda uygulamakta olduğumuz ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistem Standardı birkaç önemli yenilikle birlikte hayatımıza girdi. ISO 9001:2015 standardının getirmiş olduğu önemli yenilikleri kısaca; proses yaklaşımı, sürekli geliştirme ve müşteri odaklılık olarak sıralayabiliriz. Belirtilen yeniliklerden müşteri odaklılık ve bu konuda yeni bir bakış açısı getiren standart; ISO 10002:2018 standardı
Müşteri Odaklılık
Müşteri odaklı olabilmek ne demektir? Müşteri odaklı olabilmek için kuruluşumuzda hangi faaliyetleri yerine getiriyor olmalıyız? Müşterilerimizle nasıl bir iletişim sağlamalıyız? Müşteri odaklılık ISO 9001:2015 standardının temelini oluşturan en önemli yönetim prensiplerinden biridir.
Neden Müşteri Memnuniyeti?
Yapılan araştırmalara göre memnun bir müşteri, memnuniyetini ortalama 5 kişi ile paylaşırken; memnun olmayan bir müşteri ise memnuniyetsizliğini ortalama 9 kişiye aktarmakta ve olumsuz bir tanıtım yapmaktadır. Memnun olmayan müşterilerin yüzde 98’i ise memnuniyetsizliklerini hiçbir şekilde iletmemekle beraber sessizce alternatif tedarikçileri aramaktadır. Rekabet şartlarının bu derece yoğun olduğu günümüzde hiç birimiz bir müşterimizi dahi kaybetme lüksüne sahip değiliz.
Bu yöntemle ABD’deki başarılı işletmeler, hizmet ettikleri insanlardan çok şey öğrenmektedirler. Diğer işletmelerin ulaşamadığı düzeyde kalite, hizmet ve güvenilirlik sunmaktadırlar. Bu işletmelerde herkes olayın içindedir. Yenilikçi işletmelerin çoğu, en iyi ürünlerine kaynaklık eden yaratıcı düşünceleri müşterilerinden edinmişlerdir. Başarılarının nedeni, müşterilerini dikkatle ve düzenli olarak dinlemeleridir.
13485
ISO 13485 Medikal Cihazlar İçin Kalite Yönetim Sistemi
Tıbbi cihazlar konusunda çalışanlar için, kalite sisteminin gerektirdiği özel gereklilikleri belirler.
1993 yılında yayınlanan ve tıbbi cihaz üreticileri için EN 550 serisine aktarılan sterilizasyon sürecini de kapsayan EN 46000 Standartları (EN 46001 ve EN 46002), tüm tıbbi cihazlar için kalite sistem gerekliliklerini açıklar. EN 46000 Standartlarının ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ile birlikte uygulanması amacıyla ISO 13485 Medikal Sektörde Kalite Yönetim Sistemini oluşturulmuştur.
ISO 13485 Medikal Sektörde Kalite Yönetim Sistemi Standardı; imalatçıları, distribütörleri, ithalat ve ihracatçıları ve bu hizmetleri sağlayan kuruluşları yapılandırmak amacıyla oluşturulmuştur. Bu sistem AB Tıbbi Cihazlar Direktifi ile uyumlu olup CE markası ile birlikte uygulanmaktadır
TS-EN-ISO 13485:2016 standardı TS-EN-ISO 9001:2015 standardı temel alınarak oluşturulmuş, Tıbbi cihazlar için özel şartlar içeren uluslar arası bir standardıdır.
Bu standart, tıbbi cihazlar sağlama ve tutarlı olarak müşteri ihtiyaçlarını ve tıbbi cihazlar ile ilgili hizmetlere uygulanabilir mevzuat şartlarını karşılama kabiliyetini kanıtlaması gereken bir kuruluş için kalite yönetim sistemi şartlarını kapsar. Bu standardın temel amacı, kalite yönetim sistemleri için uyumlaştırılmış tıbbi cihaz mevzuatı şartlarını kolaylaştırmaktır.
ISO/TS 16949 Otomotiv Sektöründe Kalite Yönetim Sistemi
ISO/TS 16949 Otomotiv Sektöründe Kalite Yönetim Sistemi Standardı; otomotiv sektöründeki üretici ana kuruluşların ve bu kuruluşlara yedek parça üreten yan kuruluşların kalite sistemlerinin ortak bir anlayış içinde güvence altına alınmasını ve bu anlayışın süreklilik kazanmasını amaçlayan sistematik bir yaklaşımdır.
ISO/TS 16949, Toplam Kalite Yönetimi anlayışında son derece etkin bir sistem olarak değerlendirilmesinin yanı sıra kalite teknikleri, iş planları, sevkiyat, fiyat ve işletmecilik konularında sürekli iyileştirme prensibine sahip otomotiv endüstrisindeki etkin bir uygulama özelliği taşımaktadır.
ISO/TS 16949 Otomotiv Sektöründe Kalite Yönetim Sistemi’nin şartları ve gereksinimleri bakımından küresel otomotiv endüstrisi için ortak anlayış haline gelmesi ve günden güne, bu alanda kullanılmakta olan bir dizi sistemin yerine geçmesi hedeflenmektedir.
ISO/TS 16949 Otomotiv Sektöründe Kalite Yönetim Sistemi’nin uygulanması ile;
Ø Gelişmiş ürün ve kaliteli prosesler elde edilir.
Ø Global şirketler için güven verir.
Ø Kalite gelişimi için tedarikçilerin ayrıştırılması ve tedarikçi zincirinin geliştirilmesini sağlanır.
ISO 9001:2015 ‘e dayanır ve yönetim sistemlerinin kurulması ve denetlenmesine değişik bir bakış açısı getirir
ISO/TS 16949 International Automotive Task Force (IATF) tarafından ISO/TC 176 temsilcileri ve otomotiv üreticilerinin ve Ticari Birliklerin uzmanlarının katılımı ile geliştirildi.
FAYDALARI :
TS 16949: 2002 – ISO 9001: 2015 ‘e dayanır ve yönetim sistemlerinin kurulması ve denetlenmesine değişik bir bakış açısı getirir
TS in amacı sürekli iyileşmeyi sağlayan, hata önleme üzerinde duran ve temin zincirinde değişiklik ve kayıpları önleyen bir kalite yönetim sistemi geliştirmektir.
TS ile birden çok belgelendirme denetimi ortadan kalkmış ve otomotiv üretimi ve ilgili parça ve servis organizasyonlarının kalite yönetim sistemine genel bir yaklaşım sağlamıştır.
Kalite Belgeleri
ISO – MANAGEMENT SYSTEM STANDARDS
ISO 9001:2015- Quality Management System KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 45001:2018 – Occupational Health & Safety Management System İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ İSG YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 37001 – Anti-Bribery Management System RÜŞVETLE MÜCADELE YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 31000 – Risk Management System RİSK YÖNETİMİ
ISO 27001 – Information Security Management System BİLGİ GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 10002 – Compliant Management System MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 14001:2015 – Environment Management System ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 26000 – Social Responsibility SOSYAL SORUMLULUK
ISO 28000 – Security Management System GÜVENLİK SİSTEMİ
ISO 22000: 2018 – Food Safety Management System GIDA GÜVENLİĞİ HACCP YÖNETİM SİSTEMİ
SA 8000 – Social Accountability SOSYAL SORUMLULUK
ISO 50001 – Energy Management System ENERJİ YÖNETİMİ SİSTEMİ
ISO/IEC 17025 – Testing and Calibration Laboratories
ISO 13485 – Medical Devices – Quality Management System
ISO 20121 – Event Sustainability Management System
ISO 20000 – Information Technology Service Management System
ISO 22301 – Business Continuity Management System
ISO 55001 – Asset Management System
ISO 41001 – Facility Management System
ISO 21001 EĞİTİM ORGANİZASYONLARI YÖNETİM SİSTEMİ NEDİR ISO 21001 SİSTEMİ NASIL KURULMALIDIR?
1. Scope KAPSAM KURULUŞUN KAPSAMI
2. Normative References REFERANSLAR
3. Terms and Definitions TERİM VE TARİFLER
4. Context of the Organization ORGANİZASON BAĞLAMI KURULUŞUN GENEL GÖRÜNTÜSÜ
5. Leadership LİDERLİK KURULUŞUN ÜST YÖNETİMİNİN MÜDÜR MÜDÜR YARDIMCISI ÖĞRETMENLER (HOCA)
6. Planning PLANLAMA EĞİTİM TAKVİMİ MÜFREDAT SINAV ÖLÇÜLERİ
7. Support DESTEK KİTAP EĞİTİM NOTU OKUL BİNASI SALONU ARAÇLARI LABORATUVAR VS
8. Operation OPERASYON EĞİTİMİN VERİLME ŞEKLİ ANLATI DENEY PRATİK YAPMA VS
9. Performance Evaluation PERFORMANS DEĞERLENİRME EĞİTİM SONRASI VE SIRASINDA EĞİTİM MÜFRADATI ÖĞRETMEN VE PRATİK ÇALIŞMALARIN DEĞERLENDİRİLMESİ EĞİTİME VARSA OLUMSUZ SEBEPLERİN BULUNMASI
10.Improvement GELİŞTİRME YENİ YILA DÖNEME BİR ÖNCEKİ DEĞERLENDİRME NEDENİYLE GEREKEN İYİLEŞTİRMELER TEKNOLOJİK GELİŞME VE NEDENİYLE GEREKEN YENİLİKLER.
ISO 21001, Uluslararası Standardizasyon Örgütü tarafından geliştirilen ve eğitim ürünleri ve hizmetleri sunan kuruluşlara yönetim araçları sağlayan uluslararası bir standarttır. Eğitim sağlayıcıların öğrencinin gereksinimlerini ve ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.
ISO 21001, ISO 9001 – Kalite Yönetim Sistemlerine dayanmaktadır, ancak eğitim süreçlerini iyileştirerek ve öğrencilerin gereksinimlerine uygunluk sağlayarak öğrencilerin memnuniyetini arttırmayı amaçlayan eğitim kurumları için özel bir çerçeve sunmaktadır. Standart, farklı ders yöntemleriyle bilgi, beceri ve tutum geliştirmeye yönelik bir müfredat sağlayan tüm kuruluşlara uygulanabilir.
ISO 21001’in Yararları
Eğitim sisteminizi geliştirin
Eğitim kurumunuzun itibarını arttırın
Dini geçmişleri, etnik veya kültürel kökenleri, cinsiyetleri, yetenekleri / yetersizlikleri ne olursa olsun, tüm öğrenciler için eşit fırsatları teşvik edin
Kişiselleştirilmiş eğitim ve tüm öğrencilere etkili cevap verme
Mükemmellik ve yenilikçiliği teşvik etmek
Eğitimin daha erişilebilir olmasını sağlayın (fiziksel veya çevrimiçi ayarlar)
Iso 9001 Kalite Belgesi
Iso Belgesi Ce Belgesi
Iso 14001 Iso 27001
OHSAS 18001 – Iso 22000 HACCP 13485 TIBBI Cihaz Uretimi Yonetim Sistemi JCI Hastane akreditasyonu
IFS BRC Iyi Tarim Denetimi
Iso 17025 – GOST BELGESİ
SEDEX BSCI BSI Denetimleri
GS UL CSA onayı IICRC Sertifika Certification
Class denetimi LVD testi En 12100 Testi
British SPA denetimi (BISA)
Tse Belgesi – Satış Sonrası Yeterlilik
Kapasite Raporu – Garanti Belgesi
Kosgeb Üyeliği Gıda Sicil İzni
Tarım Bakanlığı çalışma Iznı
Kalkınma Ajansı Projeleri
Ucretsiz Egitim
(Iso 9001 Kalite Yonetim Sistemi Egitimi )
Ücretli Eğitimler (İç Tetkikçi Eğitimi, Çevre Yonetim Sistemi Eğitimi, Ohsas İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, Kaynakçı Eğitimi,)
Tüm Eğitimlerimizde Uluslararası Geçerli Sertifika verilir.